ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

Impregnace

Profesionální přípravky, které jsou zde nabízeny, může aplikovat pouze odborná firma, která byla zaškolená a detailně seznámena s použitím produktu.

V případě amatérské aplikace bez zaškolení hrozí poškození povrchu kamene! Návod k použití se může lišit dle druhu a složení impregnovaného kamene.

tenax-logo

HYDREX – Impregnace na leštěné podlahy
Vodo-odpudivý impregnační přípravek HYDREX se používá na ochranu leštěných mramorů, travertinu, žuly a umělého kamene. Hydrex vyplní a uzavře póry ošetřovaného kamene a zamezí tak nasáknutí tekutými látkami. Kámen však zůstane propustný parám, takže materiál může „dýchat“ a udrží si své přirozené vlastnosti. Hydrex je proto vhodné použít na ochranu kamenných leštěných podlah, obkladů, fasád, soklů. Hydrex nevytváří film na povrchu ošetřovaného materiálu, ani nemění jeho přirozené zabarvení.

Návod k použití: Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu, mastnoty a vosku. Přípravek je možno nanášet štětcem, stříkací pistolí nebo hadrem. Pro lepší účinek je třeba nanést přípravek na ošetřovaný materiál dvakrát. Mezi jednotlivými nátěry je třeba počkat aspoň 30 minut. Efekt voduodpudivosti se dostaví přibližně po 24 hodinách. Aplikaci doporučujeme opakovat minimálně jednou ročně.
Spotřeba: 1 litr přípravku na cca 20-30 m2, závisí na poréznosti ošetřovaného materiálu.

hydrex

Cena:
407 Kč/1L vč. DPH

DREXY – Impregnace na kuchyňské pracovní desky
Vodě a olejům odolná impregnace, doporučená na kuchyňské pracovní desky, barové pulty, stoly a podobné povrchy, kde může povrch kamene přijít do kontaktu s potravinami. Výrobek je určen pro ošetření mramoru, žuly a kamene, pro vnitřní i vnější použití. Nemění přirozenou barvu kamene. DREXY je přípustný k použití na výrobku kde dochází ke kontaktu s potravinami dle evropské normy 90/128 ECC.
Návod k použití: Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu, mastnoty a vosku. Přípravek je možno nanášet štětcem, stříkací pistolí nebo hadrem. Pro lepší účinek je třeba nanést přípravek na ošetřovaný materiál dvakrát. Mezi jednotlivými nátěry je třeba počkat přibližně 20 minut. Případnou nevsáklou vrstvu odstraňte hadrem. Při použití na podlaze se nedoporučuje 24 hodin procházet po podlaze.
Spotřeba: 1 litr přípravku na 20 - 30 m2, závisí na poréznosti ošetřovaného materiálu.

drexy

Cena:
680 Kč/1L vč. DPH

SKUDO UNIVERSAL - Impregnace na bázi vody na kuchyňské pracovní desky
Výrobek je určen pro ošetření kamene, pro vnitřní i vnější použití. Přípravek vyplní a uzavře póry ošetřovaného kamene a zamezí tak nasáknutí tekutými látkami. Kámen však zůstane propustný parám, takže materiál může „dýchat“ a udrží si své přirozené vlastnosti. SKUDO je proto vhodné použít na ochranu kamenných kuchyňských či barových desek, stolů, podlah, atd. SKUDO nevytváří film na povrchu ošetřovaného materiálu, ani nemění jeho přirozené zabarvení. K dispozici je i hygienický atest od Státního zdravotního ústavu.
Návod k použití: Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu, mastnoty a vosku. Přípravek je možno nanášet štětcem, stříkací pistolí nebo hadrem. Pro lepší účinek je třeba nanést přípravek na ošetřovaný materiál dvakrát. Mezi jednotlivými nátěry je třeba počkat přibližně 20 minut. Případnou nevsáklou vrstvu odstraňte hadrem. Efekt voduodpudivosti se dostaví přibližně po 24 hodinách. Přípravek se doporučuje použít minimálně jednou ročně.
Spotřeba: 1 litr přípravku na 15 m2, závisí na poréznosti ošetřovaného materiálu.

skudo

Cena:
697 Kč/1L vč. DPH

PROTEX – silná impregnace na neleštěný kámen
Výrobek je určen na ochranu zejména pískovce, vápenců a podobných druhů kamene obsahujících křemičitany a kalcity. Je vhodný i na neleštěné, opískované či opalované žuly, mramory a aglomeráty. Je vhodný jak pro vnitřní tak vnější použití. Po jeho správné aplikaci je kámen vodě a olejům odpudivý. Může způsobit mírné zvýraznění barvy, míra závisí na druhu kamene.
Přípravek PROTEX vyplní a uzavře póry ošetřovaného kamene a zamezí tak nasáknutí tekutými látkami. Kámen však zůstane propustný parám, takže materiál může „dýchat“ a udrží si své přirozené vlastnosti. Nevytváří povrchový film.
Návod k použití: Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu, mastnoty a vosku. Přípravek nanášejte suchým hadrem. Pro dosažení ještě výraznější ochrany kamene lze výrobek aplikovat dvakrát, s 10-15 minutovým odstupem. Důležité je 2 – 3 minuty po nanesení nevsáklou vrstvu přípravku odstranit, aby se nevytvořil nežádoucí lepkavý povrch! Efekt impregnace nastane 24 hodin po aplikaci. Během této doby nevstupovat na ošetřené dlažby.
Spotřeba: 1 litr přípravku na cca 15 m2, závisí na poréznosti ošetřovaného materiálu.

Jak ochrana funguje na videu:www.youtube.com

protex

Cena:
2.048 Kč/1L vč. DPH

Zvýrazňovače

AGER – mokrý efekt + silná impregnace
Výrobek je určen pro ošetření mramoru, žuly, pískovce, travertinů a podobných druhů kamene, pro vnitřní i vnější použití. Zanechá tzv. mokrý a voděodpudivý efekt.

Přípravek AGER vyplní a uzavře mikropóry ošetřovaného kamene a zamezí tak nasáknutí tekutými látkami. Kámen však zůstane propustný parám, takže materiál může „dýchat“ a udrží si své přirozené vlastnosti. Použití AGERU zvýrazní a oživí přirozené barvy kamene a zajistí trvalý mokrý efekt. Většinou se používá na hrubé povrchy, dosažené opískováním, broušením nebo štípáním.
Návod k použití: Přípravek naneste štětcem, houbou nebo hadrem na suchý a očištěný povrch. Pro dosažení mokrého efektu či efektu zestárnutí na opískované materiály je dostatečné jedno použití - jedna vrstva. Doba zasychání je přibližně 4 hodiny. Dobrých výsledků bylo dosaženo při aplikaci na již položenou dlažbu. Nanášejte však jen takové množství, které materiál snadno vsákne. Při aplikaci nadměrného množství se na povrchu vytvoří nežádoucí povrchní lesklá a lepkavá vrstva! Nadměrně lesklou vrstvu Ageru lze po zaschnutí odstranit jemnou drátěnkou.
Spotřeba: přibližně 1 litr přípravku na 10-15 m2, záleží na poréznosti ošetřovaného materiálu.

Jak ochrana funguje na videu:www.youtube.com

ager

Cena:
1.425 Kč/1L vč. DPH

KELT – mokrý efekt + impregnace
Výrobek je určen pro ošetření mramoru, žuly, pískovce, travertinů a podobných druhů kamene, pro vnitřní i vnější použití. Zanechá tzv. mokrý efekt a zároveň ošetřený kámen chrání proti vlhkosti. Je vhodný na savé materiály.
Návod k použití:
Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu, mastnoty a vosku. Přípravek je možno nanášet štětcem, houbou nebo hadrem. Je třeba nanést jen takové množství, které materiál snadno vsákne. Při aplikaci nadměrného množství se na povrchu vytvoří nežádoucí povrchní lesklá a lepkavá vrstva.
Spotřeba: přibližně 1 litr přípravku na 10-15 m2, záleží na poréznosti ošetřovaného materiálu.

kelt

Cena:
1.064 Kč/1L vč. DPH

GEAR - Vodě a olejům odolná impregnace s „mokrým“ efektem
doporučená na kamenné kuchyňské pracovní desky, stoly a podobné povrchy, kde může povrch kamene přijít do kontaktu s potravinami. Výrobek je určen pro ošetření mramoru, žuly a kamene, pro vnitřní i vnější použití. GEAR je přípustný k použití na výrobku kde dochází ke kontaktu s potravinami dle evropské normy 90/128 ECC.
Přípravek GEAR vyplní a uzavře mikropóry ošetřovaného kamene a zamezí tak nasáknutí tekutými látkami a zároveň vytvoří permanentní „mokrý“ efekt. Kámen však zůstane propustný parám, takže materiál může „dýchat“ a udrží si své přirozené vlastnosti. GEAR nevytváří film na povrchu ošetřovaného materiálu.
Návod k použití:
Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu, mastnoty a vosku. Přípravek je možno nanášet štětcem, stříkací pistolí nebo hadrem. Pro lepší účinek je třeba nanést přípravek na ošetřovaný materiál dvakrát. Mezi jednotlivými nátěry je třeba počkat přibližně 20 minut. Případnou nevsáklou vrstvu odstraňte hadrem. Při použití na podlaze se nedoporučuje 24 hodin procházet po podlaze.
Spotřeba: 1 litr přípravku na 20 - 30 m2, závisí na poréznosti ošetřovaného materiálu.

gear

Cena:
1.126 Kč/1L vč. DPH

PETROLUX - na ošetření leštěného povrchu žuly. Slouží pro zvýraznění barev a jasu kamene. 
Na barevných žulách způsobuje zvýraznění barev a eliminaci defektů kamene.
Návod k použití:
Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu a mastnoty. Rovnoměrně naneste tenkou vrstvu přípravku na ošetřovaný povrch. Doba schnutí je cca 2-3 min. při teplotě 25°C. Po pár minutách odstraňte nevsáklou vrstvu přípravku suchým a čistým hadrem. Požadovaný efekt se dostaví okamžitě po aplikaci. Nanášejte jen takové množství přípravku, který kámen vsákne a přijme. Nadměrné množství totiž způsobí vytvoření nadbytečné a lepkavé vrstvy. Přípravek je také možné použít na automatických linkách.
Spotřeba: Závisí na poréznosti ošetřovaného materiálu, běžně 1 litr na 20-30 m2.

petrolux

Cena:
371 Kč/1L vč. DPH

PETROLUX NERO - Používá se na ošetření leštěného povrchu černé a tmavé žuly.
Slouží pro zvýraznění barev a jasu kamene a má i impregnační efekt. Zároveň sjednocuje barvu kamene.
Návod k použití:
Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu a mastnoty. Rovnoměrně naneste tenkou vrstvu přípravku na ošetřovaný povrch. Doba schnutí je cca 2-3 min. při teplotě 25°C. Po pár minutách odstraňte nevsáklou vrstvu přípravku suchým a čistým hadrem. Požadovaný efekt se dostaví okamžitě po aplikaci. Nanášejte jen takové množství přípravku, který kámen vsákne a přijme.Nadměrné množství totiž způsobí vytvoření nadbytečné a lepkavé vrstvy. Přípravek je také možné použít na automatických linkách.
Spotřeba: Závisí na poréznosti ošetřovaného materiálu, běžně stačí 1 litr na 20-30 m2.

petrolux

Cena:
462 Kč/1L vč. DPH

PECTRO - pro odstranění mikro prasklin a tzv. pavučin z povrchu žuly.
Je vhodný zejména na barevné žuly. Přípravek penetruje do ošetřovaného kamene a usadí se v mikropórech, čímž je vizuálně na trvalo odstraní. Používá se zejména na vyleštěné povrchy.
Návod k použití:
Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu, mastnoty a vosku. Přípravek je možno nanášet štětcem, stříkací pistolí nebo hadrem. Případnou nevsáklou vrstvu odstraňte hadrem. Doba schnutí je cca 5 min. Po uschnutí je možné přeleštit hadrem.
Spotřeba: Závisí na poréznosti ošetřovaného materiálu.

Jak ochrana funguje na videu:www.youtube.com

pectro

Cena:
589 Kč/1L vč. DPH

PECTRO NERO - pro odstranění mikro prasklin a tzv. pavučin z povrchu žuly.
Je vhodný zejména na černé žuly. Přípravek penetruje do ošetřovaného kamene a usadí se v mikropórech, čímž je vizuálně na trvalo odstraní. Používá se zejména na vyleštěné povrchy.
Návod k použití:
Ošetřovaný materiál musí být suchý a očištěný od prachu, mastnoty a vosku. Přípravek je možno nanášet štětcem, stříkací pistolí nebo hadrem. Případnou nevsáklou vrstvu odstraňte hadrem. Doba schnutí je cca 5 min. Po uschnutí je možné přeleštit hadrem.
Spotřeba: Závisí na poréznosti ošetřovaného materiálu.

Jak ochrana funguje na videu:

pectro

Cena:
664 Kč/1L vč. DPH

VOSKY:

Leštící pasta (CERA SOLIDA) k se ochraně kamene před vnějšími vlivy.
Zároveň slouží k dosažení většího lesku a k oživení barev. Vosk nemění barvy ošetřovaného kamene, nevytváří film na povrchu materiálu, časem nebledne ani nežloutne. Má lehce vodo-odpudivý efekt. Používá se na mramory, žuly a podobné druhy kamene.
Barva: bezbarvá
Skupenství: pasta
Doba schnutí: 1-2 min
Efekt: okamžitý

cera-solida

Cena:
461 Kč/1L vč. DPH

Leštící pasta (CERA SOLIDA NERA) k se ochraně kamene před vnějšími vlivy.
Zároveň slouží k dosažení většího lesku a k oživení barev. Vosk nemění barvy ošetřovaného kamene, nevytváří film na povrchu materiálu, časem nebledne ani nežloutne. Má lehce vodo-odpudivý efekt. Používá se na mramory, žuly a podobné druhy kamene.
Barva: černá
Skupenství: pasta
Doba schnutí: 1-2 min
Efekt: okamžitý

cera-solida

Cena:
565 Kč/1L vč. DPH

Tekutý vosk (CERA LIQUIDA) k ochraně kamene před vnějšími vlivy.
Zároveň slouží k dosažení většího lesku a k oživení barev. Tento tekutý vosk nezmění barvy ošetřovaného kamene, nevytváří film na povrchu materiálu, časem nebledne ani nežloutne. V porovnání s leštící pastou se tekutý vosk snadněji rozlešťuje, je proto vhodnější na větší plochy. Má lehký vodo-odpudivý efekt. Používá se na mramor, žulu a podobné druhy kamene.
Barva: bezbarvá
Skupenství: tekuté
Doba schnutí: 1-2 min
Efekt: okamžitý

cera_fluida

Cena: 
465 Kč/1L vč. DPH

Tekutý vosk "S" (CERA LIQUIDA S)
Je určen k zvýšení lesku onyxů, mramoru, žuly, aglomerátů, teraca. Lze použít i na povrchy pískované a opalované. Na rozdíl od klasického vosku vosk "S" obsahuje speciální vosky v rozpouštědlu, které zaručují vysokou schopnost penetrace a přinášejí dlouhodobý a odolný efekt.

Efekt: okamžitý

luquido

Cena:
351 Kč/1L vč. DPH

ČISTIČE:

LINDEX-doprodej


Odstraňovač skvrn z přírodního a kamene a aglomerátů. Lindex je na bázi pěny. Přípravek byl testován na: olej, víno, kečup, kávu.
Návod k použití: Protřepejte dobře nádobu a nastříkejte přípravek na povrch ze vzdálenosti 25-30 cm. Čekejte cca. 30 minut, odstraňte pěnu nejprve vlhkým hadrem a nakonec kámen vysušte a vyčistěte suchým hadrem. Pokud skvrna zůstává v kameni, celý postup zopakujte. Přípravek nejlépe reaguje, pokud je použit ihned po ušpinění.

lindex

Cena:
99 Kč/200ml vč. DPH

BRIO TOP


Universální čistič a odmašťovač na kamenné desky z mramoru a žuly. Je vhodný zejména na každodenní čištění kuchyňských pracovních desek, stolů, barových pultů, atd. Lze použít i na jiné plochy jako např. sklo, porcelán, zrcadla. Není třeba oplachovat.

Návod k použití: Otočte víčkem na rozprašovači do pozice ON. Nastříkejte přípravek na omývanou plochu a nechte chvíli působit, následně povrch vytřete do sucha čistým hadrem. Otočte víčkem rozprašovače do pozice OFF.

cistic

Cena:
189 Kč/1L vč. DPH

 

Kontaktujte nás

Vaše osobní údaje zadané do formuláře budou použity k odeslání odpovědi.
Odeslání zprávy. Všechna pole označená (*) jsou povinná.

Kamenný koberec

Interiéry z přírodního kamene

Exteriéry z přírodního kamene

Přihlášení / registrace